News

20.12.2018

Algol Technicsin ja Co-Automationin yhdistyminen mahdollistaa isompien kokonaisuuksien tarjoamisen a

Algol Technics on ostanut Co-Automationin koko osakekannan ja liiketoiminnat yhdistetään Algol Technicsin projektiliiketoimintayksikköön. Algol Technicsin toimitusjohtaja Martin Evers kertoo, että automaatio- ja robotiikkaosaaminen on tärkeää Algol Technicsille, ja siihen panostetaan tulevaisuudessa paljon.

–Suurin muutos on se, että yhdistymisen myötä pystymme tekemään yksittäisten robottisolujen lisäksi myös isompia kokonaisuuksia, kuten tuotantolinjoja tai kokonaisia laitoksia. Kun Co-Automationin automaatio-osaaminen ja Algol Technicsin projektijohtaminen kohtaavat, olemme lyömätön yhdistelmä.

Algol on perheyhtiö, joka tunnetaan hyvin Suomen teollisuudessa ja jonka talous on vakaalla pohjalla. Se mahdollistaa isotkin projektit.

Yhdistyminen näkyy asiakkaille palvelujen kehittymisenä

Omistajuuden siirtyminen kokonaan Algol Technicsille vähentää Co-Automationin hallinnollisia töitä. Algol Technicsillä on vahva projektijohtamisen organisaatio, joten automaatio- ja robotiikkatiimi saa keskittyä ydinosaamiseensa. Yhdistyminen näkyy asiakkaille palvelujen kehittymisenä.

Evers kertoo, että yhdistyminen on osoitus siitä, että Co-Automationilla on tehty oikeita asioita, jotka toimivat markkinoilla.

– Algol Technicsin visio kehittyä automaation ja robotiikan eturivin kumppaniksi vahvistuu Co-Automationin yhdistymisen myötä merkittävästi. Nyt pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ratkaisut omin resurssein kehittämällä palveluita ja prosesseja asiakkaiden odotusten mukaisesti.

Robotiikalla vientimarkkinoille

Algol Technicsin projektiliiketoimintayksikön automaatio- ja robottitoiminnan keskus pysyy tulevaisuudessakin Vaasassa. Vaasa on Algol Technicsille hyvä sijaintipaikka, sillä Pohjanmaalla on paljon asiakkaita. Myös Algol Technicsin huolto on siirretty samaan toimipisteeseen Tiilitehtaankadulle.

– Olen erityisen tyytyväinen Co-Automationin ammattitaitoiseen henkilöstöön. Koska haluamme kasvattaa toimintaa, tulemme myös rekrytoimaan lisää osaajia sitä mukaan, kun toiminta kasvaa, Evers sanoo.

Algol Technics tavoittelee myös vientimarkkinoita, sillä kokoonpano-, pakkaus- ja logistiikkaroboteista on kysyntää myös ulkomailla.

– Alustavien tunnustelujemme mukaan Co-MAC-robottisolujen kaltaisille automaatiosoluille on kysyntää Suomen rajojen ulkopuolellakin. Sitä mukaan kun toiminta, kasvaa tulemme myös panostamaan enemmän tuotekehitykseen, jolla turvataan asemamme automaatio- ja robotiikkajärjestelmien edelläkävijänä jatkossakin, Evers summaa.

Sami Kivioja jatkaa strategisissa tehtävissä

Co-Automationin toimitusjohtaja Sami Kivioja jatkaa yhdistymisen jälkeen strategisessa roolissa myynnin ja asiakkuuksien parissa. Kivioja kertoo, että yrityksen myyminen oli luonnollinen polku pk-yritykselle.

– Olemme rakentaneet Co-Automationin siihen pisteeseen, johon pk-yritys voi päästä. Yhdistymisen myötä astumme askeleen eteenpäin. Tuntuu hienolta katsoa yrityksen kehitystä ja odotan innolla yrityksen laajenemista vientimarkkinoille.

Kivioja kehuu erityisesti Algol Technicsin vahvaa projektiorganisaatiota, jonka ansiosta pystytään toteuttamaan merkittäviä automaatio- ja robotiikkakokonaisuuksia.

– Osana isoa yritystä pystymme vastaamaan globaaleihin asiakaskyselyihin vakuuttavasti. Se avaa meille uusia kansainvälisiä asiakkuuksia.

Go back to "News"