News

20.11.2018

Co-Automation ja Cajo Technologies ratkaisevat asiakkaan ongelman

Co-Automation ja Cajo Technologies ovat tehneet yhteistyötä jo yli kahden vuoden ajan. Cajo Technologies on kotimainen, pohjoismaiden johtava lasermerkintälaitteiden valmistaja. Cajon laiteratkaisut ovat laajasti käytössä muun muassa metalliteollisuudessa, kaapeliteollisuudessa, lääketieteellisten välineiden valmistuksessa sekä kuluttajatuotteiden brändäyksessä.

Cajo Technologiesin Suomen, Baltian ja Venäjän myynnistä vastaava Matti Halonen kertoo, että uusien lakien myötä jäljitettävyysvaatimukset kiristyvät monella toimialalla.

– Monet yritykset haluavat seurata tuotteidensa elinkaarta tuotannollisista syistä, sillä jäljitettävyydestä on apua tuotannon kehittämisessä ja tuotantoprosessien tehostamisessa. Jäljitettävyydellä on merkitystä myös yrityksen imagolle, koska kaupoissa ei saa myydä tuotteita, joissa jäljitettävyysmerkintää ei ole. Tarjoamme yhdessä Co-Automationin kanssa kokonaisratkaisun tuotantoon.
Co-Automation vastaa Cajon kanssa kustomoiduista ratkaisuista ja valmiit Stand alone -merkintäratkaisut tarjotaan yhdessä Algol Technicsin kanssa.

Teknologia ei toimi ilman ammattitaitoisia ihmisiä

Yhteistyössä yhdistyvät niin robotiikka, konenäkö kuin tuotteiden merkkaaminenkin. Cajo tarjoaa mahdollisuudet siihen, että merkinnästä tulee luettava haastavassakin materiaalissa. Lukemiseen tarvitaan kameraa ja konenäköä, jolla merkintä luetaan. Co-Automationin ammattitaitoa tarvitaan näiden kaikkien yhdistämiseen.

– Pelkkä teknologia ei riitä, vaan tarvitaan ihmiset, jotka osaavat rakentaa paketin yhteen toimivalla tavalla. Jos asiakkaalle tulee ongelma, voin joka kerta luottaa, että Co-Automationilta tulee ratkaisu, Halonen sanoo.

Yleensä haasteena on, että merkintä pitäisi saada tehtyä tuotteeseen mahdollisimman nopeasti.

– Cajon teknologia on erityisen nopea lennosta merkkaamisessa. Lisäksi Co-Automationin ammattitaitoinen konenäkötiimi osaa säätää kamerat siten, että ne lukevat merkinnän nopeasti. Joskus jopa lyhennämme tuotteen läpimenoaikaa.

Ratkaisu testataan tarvittaessa konenäkölaboratoriossa

Halosen mukaan tiivis yhteistyö Co-Automationin kanssa takaa sen, että asiakasta palvellaan loppuun asti.

– Tämä on avaimet käteen -ratkaisu asiakkaalle. Testaamme kaiken tarvittaessa konenäkölaboratoriossa, joten asiakas voi olla varma, että ratkaisu soveltuu juuri kyseiseen tuotantolinjaan ja että rajapinnat keskustelevat keskenään. Kun asennus on tehty, asiakas saa aina yhden yhteyshenkilön Co-Automationilta, sillä Co-Automationilla on tekninen tietotaito meidän laserkomponenteista.

Tällä hetkellä meneillään on 40 yhteistyöprojektia Co-Automationin kanssa.

– On hienoa, että olemme löytäneet näin hyvän kumppanin, jonka kanssa yhteistyö toimii molempiin suuntiin. Kun mukana on vielä Algol Technics, pystymme tarjoamaan asiakkaalle entistä suurempaa kokonaisuutta.

matti halonen1 002
Go back to "News"