Ajankohtaista

21.06.2018

Teemu Rantala puhui ARUCissa – aiheena Co-MAC-tuotantosolu ja ohjelmointi virtuaalitodellisuudessa

Co-Automationin myyntijohtaja Teemu Rantala kutsuttiin puhumaan ABB Robot´s Users Clubiin (ARUC). Tapahtuma järjestettiin Kajaanissa 7.–8. kesäkuuta. Kutsu otettiin kunnianosoituksena, sillä se osoittaa, että Co-Automation on robotiikan edelläkävijä, joka hyödyntää uusia teknologioita ensimmäisten joukossa.

Tapahtumaan osallistuu vuosittain toistasataa ABB-robottikäyttäjää. Mukana on muun muassa operaattoreita, ohjelmoijia, tuotannon kehittäjiä ja tehtaiden vastuuhenkilöitä sekä ABB-robottiyksikön edustajia kaikilta osastoilta.

Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin 33. kerran. Teemana oli virtuaalinen käyttöönotto ja ohjelmointi VR-ympäristössä. Ensimmäisenä päivänä tutustuttiin Ponssen tehtaaseen Vieremällä, jossa nähtiin Ponsse Scorpion -metsäkone ja päästiin kokeilemaan konetta virtuaalitodellisuudessa. Seuraavana päivänä vuorossa oli seminaari, jossa kuultiin myös Rantalan puheenvuoro.

Virtuaalinen käyttöönotto Co-MAC-robottisolulle

Rantalan puheenvuoro käsitteli Co-MAC -tuoteperheen modulaarisuuttaa ja ohjelmointia virtuaalitodellisuuden avulla. Co-MAC on modulaarinen robottisolu, jota voidaan laajentaa ja johon voidaan lisätä uusia toimilaitteita käyttötarkoituksen mukaan. Jos robotin käyttötarkoitusta muutetaan, sen uudelleenohjelmointi on nopeaa ja käyttöönotto helppoa.

– Co-Automationilla on käytössä ABB:n RobotStudio, jossa ollaan tehty virtuaalinen käyttöönotto Co-MAC-robottisolulle. Robottikoodari teki ohjelmoinnin kokonaan 3D-virtuaalimaailmaassa, eikä nähnyt kertaakaan robottisolua reaalimaailmassa, Rantala kertoo.
ARUCissa nousi vahvasti esille tuotannon tuominen takaisin Suomeen ja työpaikkojen luominen robotiikan avulla. Tästä hyvä esimerkki on Valmet Automotive, joka on Suomen suurin robottikeskittymä ja Suomen suurin rekrytoija. Co-Automation on toimittanut myös sinne robottiautomaatiota.

ARUC-perhe

Muun keskustelun lisäksi Rantalan puheenvuoro herätti uteluja hänen uudesta työstään Co-Automationilla.

– Olen käynyt ARUCissa 20 vuotta. Vaikka työskentelen nyt Co-Automationilla, en ole häviämässä mihinkään, päinvastoin. Työskentelen edelleen robotiikan parissa, vain hieman eri roolissa.

ARUC on Rantalalle niin pitkä perinne, että hän puhuu ARUC-perheestä.

– Rakkaus ABB:n robotteihin, yhteinen robottislangi sekä pitkä ARUC-perinne luo tälle tilaisuudelle erityislaatuisen tunnelman. ARUC-perheen keskustelut jatkuvat siitä, mihin ne edellisenä vuonna jäivät. Kun hankkii Co-Automationilta robottijärjestelmän, saa myös kutsun tuleviin ARUC- tilaisuuksiin, Rantala vinkkaa.

ARUCissa jaettiin tuttuun tapaan myös Robottimestari-titteli, joka myönnetään menestyksekkäästä teosta robotiikan alalla tai ABB:n robotiikan tunnettavuuden lisäämisestä. Co-Automationin toimitusjohtaja Sami Kivioja sai tittelin kaksi vuotta sitten erinomaista osaamisesta ja ammattimaisesta robotiikan soveltamisesta.

Aruc teemu2
Takaisin Ajankohtaista sivulle