Ajankohtaista

21.09.2017

Co-Inspectin uusi versio julkistetaan alihankintamessuilla

Co-Inspectin uusi paranneltu versio esitellään Tampereella alihankintamessuilla 26.–28.9.2017. Co-Insepct on ollut käytössä noin vuoden  ja siitä on tehty uusi versio vuoden aikana saatujen kokemusten perusteella.

Co-Inspect on konenäköön perustuva In-line tarkastusasema. Se soveltuu muun muassa pakkausten ja tuotteiden laadun ja merkintöjen tarkistukseen, mittaukseen, luokitteluun ja jäljitettävyyteen. Tarkistukset ovat määriteltävissä tuotekohtaisesti sen mukaan, mitä pakkauksesta halutaan tarkistaa.

Co-Inspect pystyy sopeutumaan kaikkiin tuotteisiin, joita linjalla tehdään. Se vaihtaa asetukset automaattisesti linjalla ajettavan tuotteen mukaan. Tuotetiedot voidaan tuoda suoraan ylemmistä järjestelmistä tuotevaihdon yhteydessä ja laite hoitaa tarkistuksen automaattisesti. Rajapinta on räätälöitävissä asiakkaan järjestelmään sopivaksi.

Laitteessa on myös mahdollisuus paikallisohjaukseen. Silloin tuotteen vaihto tehdään paikallisesti, eikä ylemmän järjestelmän toimintahäiriö keskeytä tuotantoa.

Tuotetiedot voidaan tuoda suoraan ylemmistä järjestelmistä ja laite hoitaa tarkistuksen automaattisesti. Co-Inspect on myös kompakti kokoinen, vain 645 mm tuotantolinjan liikesuunnassa.

Co-Automationin konenäköratkaisujen tuotepäällikkö Mika Saarinen kertoo, että Co-Inspect vähentää tuotehävikkiä, kun virheellisiin tuotteisiin, pakkauksiin ja tuotemerkintöihin voidaan puuttua ajoissa.

– Co-Inpsect suojaa yrityksen brändiä ja tukee kuluttajien mielikuvaa laadusta, kun tuote-eriä ei tarvitse vetää takaisin. Co-Inspectillä on 100-prosenttinen laaduntarkastus, Saarinen kertoo.

Myös jäljitettävyys on Co-Inspectillä omaa luokkaansa. Tuotteiden alkuperän pystyy jäljittämään aina raaka-aine-erästä pakkaamiseen asti. Näin myös tuoteväärennösten tekeminen vaikeutuu.

Movetec Oy:n Key Accoung Manager Tommi Naukkarisen mukaan Co-Inspect on suunniteltu markkinoiden tarpeeseen. Tällä hetkellä keskusliikkeet vaativat, että jokainen tuote on tarkistettu.

– Kauppojen imagon takia on tärkeää, että myyntitiedot ja kuluttajatiedot ovat oikein. Jos tuotannossa tapahtuu virheitä, siitä voi tulla miljoonien tappiot, kun eriä joudutaan vetämään takaisin.

Naukkarisen mukaan Co-Inspectissä on oleellista laitteen muunneltavuus. Sillä voidaan tarkastaa erilaisia pakkauksia ja se voidaan muunnella täysin asiakkaan tarpeisiin.
– Co-Inspect on tällä hetkellä markkinoiden kehittynein ja muunneltavin tarkastusasema, Naukkarinen summaa.

inspect p uusi
Takaisin Ajankohtaista sivulle