Ajankohtaista

26.06.2017

Co-Automation toimittaa robottisolun Intiaan

Co-Automation toimittaa Co-MAC 1200 -robottitisolun Intiaan Nokialle. Robottisolu soveltuu muun muassa ruuvaukseen ja liimauksen. Kauppa on merkittävä Co-Automationille ja Suomen automaatio-osaamiselle.

– Tämä kauppa on todiste siitä, että suomalaisella osaamisella valmistetulla automatiikalla on kysyntää Aasiassa, Co-Automationin toimitusjohtaja Sami Kivioja kertoo.

Kiviojan mukaan robottisolun tuottavuus ja luotettavuus ovat korkealla tasolla. Työ on kannattavampaa tehdä robotilla kuin käsin jopa Intiassa, jossa työvoima on halpaa. Robottisolua käytetään pääasiassa ruuvaamiseen tuotteiden kokoonpanossa, joten robotilla jokainen tuote tulee varmasti ruuvattua kiinni kunnolla. Robottisolu on myös nopeampi kuin ihminen.

Kivioja kertoo, että Intiassa tunnetaan suomalaisen työn laatu.

– Asiakas kiinnostui meistä juuri suomalaisuuden ja Nokian Suomen toimipisteelle toimitettujen robottisolujen vuoksi. Asiakas saa Co-Automationilta halutessaan myös suomalaisen työntekijän mukaan käyttöönottoon ja koulutukseen.

Intian-kauppa on Co-Automationille ensimmäinen askel Aasian markkinoiden tavoittamisessa. Jatkossa Co-Automation hakee lisää asiakkuuksia Aasiasta.

– Elektroniikkateollisuuden valmistava tuotanto on maailmanlaajuisesti suurinta Aasiassa, joten markkinapotentiaali on mieletön. Robottisoluja tarvitaan Aasiassa useita ja meidän haasteenamme on löytää oikeat asiakkaat. Tällä hetkellä meillä on meneillään strateginen prosessi Aasian markkinoiden saavuttamisessa.

Co-Automation on vaasalainen teollisuuden robotiikan ympärille rakennettujen tuotanto-, pakkaussolujen ja -linjojen järjestelmätoimittaja. Kokonaisjärjestelmä kattaa koko toimituksen suunnittelusta järjestelmän rakentamiseen, testaamiseen, asentamiseen ja koulutukseen asti.

Co MAC 1200
Takaisin Ajankohtaista sivulle